top of page

Västerås Destilleri - Pressmeddelande 2023-05-11

VÄSTERÅS GIMLET

Västerås Destilleri avslutade sitt första riktiga år (2022) med ordentliga fyrverkerier genom att vinna en offert som Systembolaget hade skickat ut, produkten som efterfrågades var en färdig drink på flaska, nämligen en Gimlet.

Västerås Destilleri är ett av de yngsta destillerierna i branschen men lyckades år 2022 kamma hem den första offertvinsten på en produkt som kommer att lanseras i 172st Systembolagsbutiker runt om i landet. Produkten som efterfrågades av Systembolaget var nämligen en Gimlet. Gimlet är en drink som görs på gin, lime & socker.
Bland de 36 produkter som skickades in, utsågs Västerås Gimlet till den bästa av dem och därmed kammades vinsten hem. Offerten är för en volym på 16000 Liter, för oss blir det 32 000 flaskor på ett år. 


 - Detta är inte bara extremt stort för oss som destilleri, det är även vad vi ser som ett steg i rätt riktning för färdiga drinkar, det behövs inte några artificiella smaker för att produkten ska vara bra och hållbar. Västerås Gimlet baseras på vår prisvinnande Dry Gin. Vi skalar och pressar limen själva för hand, vi kokar sockerlaget själva, och allt detta gör vi för att få ut en så smakrik produkt som möjligt, en produkt vi stolt kan ställa oss bakom, berättar Emmelie Fallberg.

Gimlet är en klassisk cocktail som blir pånyttfödd!
- Västerås Gimlet är mycket mer än bara en färdig drink på flaska. Hela idén med denna produkt är att den ska kunna användas till mer än att bara serveras som den är. Med Västerås Gimlet som bas kan du göra 10-12 olika drinkar, eller varianter på drinkar, ta till exempel 5 cl Gimlet i ett glas och toppa med bubbel så har du en variant på French 75, eller tillsätt kolsyrat vatten så får du en twist på Tom Collins, Berättar Salar Azizi.

Västerås Gimlet l
anseras den 1 juni.

Smakbeskrivning - Systembolaget:

 

FÄRG
Disig, blek, ljusgul färg med grön nyans.
DOFT

Kryddig, fruktig doft med tydlig karaktär av lime, inslag av enbär, koriander och honung.

SMAK

Kryddig, fruktig, söt, syrlig smak med tydlig karaktär av lime, inslag av enbär och örter.

Alkoholhalt: 20%
Volym: 500ml

Art.nr. 550


 

bottom of page