top of page
VästeråsDestilleri_Logo_edited.png

PRESSMEDDELANDE 2022-06-09

En vinst för branschen

För en tid sedan berättade vi om de motgångar vi stött på gällande provsmakningstillstånd samt att vi fick ett avslag på vår första ansökan. Vi bestämde oss för att inte ta det till en rättslig process, men vi valde det andra alternativet och det var att skicka in en ny ansökan och kämpa för att få den godkänd, nu kan vi med stolthet säga att VI LYCKADES! Vi har nu fått godkänt och kan sätta i gång med provsmakningar på destilleriet!

När vi fick ett avslag på vår första ansökan verkade det som att vår enda utväg var att överklaga och hamna i förvaltningsrätten i Uppsala, men vi valde en annan väg. Vi skickade in en ny ansökan samt mer information, tidigare domar, fler hänvisningar till lagen och haft diskussioner med flertalet partier om hur man kan se till att Västerås faktiskt blir den stad man drömmer om. Flertalet partier var lika bedrövade över beslutet som vi. Förvaltningen skickade även in en hel del handlingar och valde att gå på länsstyrelsens yttrande.

Vi är väldigt glada att nämnden denna gång tog sitt förnuft till fånga och valde att se lagen för det den är och godkänna vår ansökan utifrån de krav som ställs i lagboken. Detta är inte bara en vinst för Västerås Destilleri, det är även en vinst för vår bransch som idag är en av de snabbast växande. Vi vet att det är fler destillerier som har hamnat i samma situation som oss, därför kommer vi att samla alla offentliga handlingar för att kunna skicka till de destillerier som kontaktar oss och vill ha dem.

Vi kommer att sätta i gång med provningar direkt och biljetter kommer att vara tillgängliga för köp på vår hemsida.

Emmelie och Salar, Västerås Destilleri AB

bottom of page